analytics

13 feb. 2018

Puterea zâmbetului

Cu toții zâmbim / Foto: Arhivă personală

Știați că, un zâmbet aduce după sine înseninarea feței? Nu spun specialiștii, ci DEX-ul. Oamenii de știință au demonstrat, la rândul lor, că zâmbim încă din perioada intra-uterină, iar la câteva luni le demonstrăm tuturor că ni se înseninează fața și ne zâmbesc ochii, deși nu ne-a învățat nimeni ce este umorul. Încă o dovadă a faptului că zâmbetul nu este o reacție învățată, este descoperirea zâmbetului la bebelușii născuți nevăzători. Să nu mai punem la socoteală că cele mai recente studii au demonstrat că și unele specii de maimuțe zâmbesc. Sincer, cred că sunt multe specii de animale care ne arată zâmbete, nu de alta, dar mi-am surprins în repetate rânduri câinele cu un rânjet mare pe față, în momentele noastre de bucurie. Acestea fiind spuse, nu văd niciun motiv pentru care să nu zâmbim.


Lucrez ca agent de vânzări în cadrul unei mari companii, de doar câteva luni și cu toate astea, lecția despre zâmbet mi-am luat-o încă din prima zi.  Munca mea presupune un nivel ridicat de interacționare cu alte persoane, comunicarea eficientă cu clienții fiind o cerință de bază pentru acest job.  Țin minte că din prima mea zi de muncă managerul care mă însoțea m-a sfătuit: „Zâmbește, de fiecare dată când intri într-un magazin. Zâmbește!”  Pe moment, nu am înțeles de ce mi se cere acest lucru, dimpotrivă, mi se părea un gest ipocrit. De ce aș zâmbi, dacă nu simt nevoia? De ce aș face un lucru, dacă nu simt nevoia să îl fac? Apoi, pe parcurs, am înțeles de ce m-a sfătui să fac asta. Mai exact, când am realizat că vânzările mele au crescut în momentul în care abordam persoana cu care interacționam,  cu un zâmbet.  Nu mică mi-a fost mirarea, când am realizat că interlocutorii mei erau mai deschiși față de mine când primul contact pe care îl aveam era prin intermediul unui zâmbet și nu prin intermediul unei priviri serioase sau a unei atitudini indiferente sau agresive.

A fost fascinant când am realizat cât de ușor pot să găsesc noi clienți sau cât de ușor pot să îmi vând produsele mai bine,  doar cu ajutorul unui zâmbet. Acest lucru m-a ajutat enorm în atingerea target-ului pe plan profesional, însă,  m-a ajutat și pe plan emițional, la nivel de relaționare, dar și la nivel de dezvoltare personală.

Explicația pentru acest fapt este una relativ simplă. Zâmbetul, este o reacție a creierului nostru care denotă plăcere, satisfacție, bucurie. Zâmbetul este contagios, exprimă non-agresiune și arată intenția de colaborare pașnică, prietenoasă.

Sunt încă în categoria tinerilor de până în 30 de ani, dar cu toate astea, să învăț zâmbitul abia acum și exclusiv în context profesional, mi-a dat de gândit. De ce nu ne învață nimeni la școală că un zâmbet aduce încredere, valoare, deschidere, comunicare, interacțiune sinceră? Cum de ni se spune despre zâmbet doar atunci când el este înțeles ca formă de stimulare al vânzărilor?  Mai avem, în acest context ocazia să nu se însenineze fața sincer și spontan?
Gabriela și Ștefan / Foto: Arhivă personală

Pentru aceia dintre noi care ne-am lăsat zâmbetele acasă, vă spun din experiență, trebuie sa le dăm jos din pod. Am avut norocul de a mă lăsa surprins de propriile zâmbete sau ale celor din jur și simt deja o relaxare. Zâmbetul și înseninarea feței vin din interior, din fragedă copilărie, din deschiderea către oameni, din grația unei raze de soare sau din strângerea de mână a unui prieten.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu