joi, 10 decembrie 2009

Augustin

Prin intermediul lui George de la Buna Ziua Brasov am fost duminica trecuta la sarbatorirea Hramului Bisericii Sf.Nicolae din comuna Augustin.

Comuna Augustin se află pe drumul comunal DC34, între localităţile Ormenis şi Racos, pe malul raului Olt, cu acces la calea ferată dinspre Brasov si Sighisoara.

Augustin este atestat documentar din anul 1679, dar dovezile arheologice împing existenţa localităţii cu mult timp în urmă. S-a descoperit şi un tezaur de circa 300 de monede, datând dinaintea anului 31 î.C.

§ La circa 3 km de Augustin, înspre Racoş, la confluenţa văii Carhaga cu valea Chioveşului, se află un punct fosilifer, declarat rezervaţie naturală.

§ Tot în apropiere, pe un meandru părăsit al Oltului, se găseşte o baltă în care creşte nufărul alb.

Ca si atmosfera, de mult nu am mai participat la asa o slujba ...Toata suflarea canta ca si cum s-ar fi vorbit toti dinainte..doar eu mai intrerupeam acea traire divina, cu blitzul.

In rest ca si alte sate prin care am mai fost ...aceeasi paragina, aceeasi tristete, intrerupta din cand in cand de "cetatenii de etnie rroma" cu carutele lor.


6 comentarii:

 1. Prima si a doua imi plac. A doua cred ca ar fi aratat mai bine color. Îi lipseste un personaj pe strada, in rest cadrul e bine compus. Pentru toate în afara de prima, constrastul e foarte slab, ar trebui accentuat.

  RăspundețiȘtergere
 2. hei, andrei, a doua fotografie arata satul asa cum e de obicei: varstnicii pleaca iarana la oras ca e mai simplu cu incalzirea, iar tinerii vin doar in vacante si concedii. Personajul nu lipseste din fotografie. el pur si simplu nu este! ma intelegi? oricum sunt frumoase fotografiile. la chestii de detaliu nu ma pricep si s/ar putea sa fiu si subiective pentru ca eu sunt preoteasa. dar ma bucur enrm de fotografii si speram sa fie mai multe. mi/ar place ca fotograful sa vina mai des cu geo pentru ca ar intelege satul si pe oamenii lui. sunt sigura ca instantaneele din sat ar arata atunci altfel.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc si pentru aprecieri si pentru critici ..sunt la fel de binevenite amandoua.

  RăspundețiȘtergere
 4. deci wikipedia e pt necunoscatori...Augustinul este strabatut de DJ 131,nicidecum de DC 34.E foarte usor cu Copy Paste.Halal articol.Cateva poze facute la repezeala si doua fraze scrise dupa plagiatura de pe Wikipedia.Ma bucur totusi ca domnia voastra a ramas impresionata de "cetatenii de etnie rroma" cu carutele lor.Doamne si fereste!

  RăspundețiȘtergere